• Ελληνικα
  • Αγγλικα

OCEAN PRIVATE VILLAS - ΠΟΛΙΤΙΚΗ Cookies

  1. ΣΚΟΠΟΣ

 

Αυτή η πολιτική cookies εξηγεί τι είναι τα cookies και πώς τα χρησιμοποιεί στην ιστοσελίδα της η εταιρία. Διαβάζοντας αυτή την πολιτική, θα είστε σε θέση να κατανοήσετε:

 

  • τους τύπους των cookies που χρησιμοποιούμε κάθε φορά που επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα μας,
  • τις πληροφορίες που συλλέγουμε χρησιμοποιώντας τα cookies, και
  • πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες.

 

  1. ΟΡΙΣΜΟΣ COOKIES

 

Τα cookies είναι μικρά τμήματα κειμένου που τοποθετούνται στον σκληρό σας δίσκο από τον διακομιστή (server) μιας ιστοσελίδας, βάσει του εννόμου συμφέροντός μας για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μας. Τa cookies επιτρέπουν στην ιστοσελίδα να «θυμάται» τις ενέργειές σας κατά την περιήγησή σας σε αυτήν. Τα cookies δεν προκαλούν βλάβη στην τερματική συσκευή σας, δεν περιέχουν ιούς, κακόβουλα ή άλλα επιβλαβή προγράμματα. Η εφαρμογή περιήγησης διαδικτύου (web browser) είναι τμήμα του υπολογιστή σας και αποθηκεύει συγκεκριμένες πληροφορίες προτίμησης, όπως π.χ. προτιμώμενη γλώσσα, τοποθεσία κ.ο.κ.

 

Τα cookies μπορούν να επιτελέσουν πολλές λειτουργίες και χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μέτρηση της επισκεψιμότητας μίας ιστοσελίδας εν συνόλω ή συγκεκριμένων μόνο υποσελίδων της. Ενδεικτικά, μπορούν να καταγραφούν ο αριθμός των επισκεπτών ζωντανά ή ανά ώρα της ημέρας, η γεωγραφική τους προέλευση, το λειτουργικό σύστημα και η ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή τους, η σελίδα από την οποία προήλθαν (μέσω μηχανής αναζήτησης, συνδέσμου από άλλη σελίδα ή απευθείας είσοδο), η λέξη κλειδί, που χρησιμοποιήθηκε στη μηχανή αναζήτησης κτλπ. Άλλα cookies μπορούν να θυμούνται, προς διευκόλυνση του χρήστη, την επιλογή της γλώσσας ή τα αποτελέσματα της αναζήτησής του σε μία ιστοσελίδα. Άλλα πάλι μπορούν να καταγράφουν τις αποτυχημένες απόπειρες εισόδου του χρήστη σε μία ιστοσελίδα, ώστε να απαιτούν (οι ιστοσελίδες), μετά από έναν ορισμένο αριθμό αποτυχημένων προσπαθειών εισόδου, την περαιτέρω διασταύρωση των στοιχείων του, όπως λόγου χάρη με την εισαγωγή ενός επιπλέον κωδικού, που του αποστέλλεται με sms στο κινητό του τηλέφωνο.

 

 

Επίσης, όταν επισκέπτεστε κάποια ιστοσελίδα για να περιηγηθείτε ή να διαβάσετε πληροφορίες, συλλέγονται και αποθηκεύονται ορισμένες «πληροφορίες επισκέπτη» από εσάς, όπως το όνομα του domain και του παρόχου μέσω του οποίου έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, η IP διεύθυνση του υπολογιστή που χρησιμοποιείτε, οι διευθύνσεις που επισκεφθήκατε. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται τόσο για τη μέτρηση της επισκεψιμότητας όσο και για τη λήψη απαραίτητων πληροφοριών για τη βελτίωση της χρηστικότητας των ιστοσελίδων.

 

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε «cookies», μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε ώστε να αποκλείει τα «cookies» ή να σας ειδοποιεί όταν ένα «cookie» τοποθετείται στον υπολογιστή σας. Μολονότι δεν είστε υποχρεωμένοι να αποδέχεστε τα «cookies» όταν επισκέπτεστε έναν δικτυακό τόπο της εταιρίας, ενδέχεται να μην έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε όλες τις λειτουργίες του δικτυακού τόπου μας καθώς επίσης υπάρχει η πιθανότητα να μην προβληθούν σωστά οι ορισμένες σελίδες της διαδικτυακής πλατφόρμας εάν το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε αποκλείει τα «cookies» μας.

 

2.1.  Πληροφορίες Συλλεγόμενες και Χρήση Αυτών

 

Όταν προσπελάζετε και χρησιμοποιείτε τον δικτυακό τόπο της εταιρίας, υπάρχουν οι κάτωθι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να συλλέγουμε πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα για εσάς:

 

2.1.1.  Πληροφορίες που Συλλέγονται Τοποθετώντας ένα «Cookie» στον Υπολογιστή Σας

 

  • Cookies Λειτουργικότητας

 

Τα cookies που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία σας επιτρέπουν να εκτελείτε ουσιώδεις λειτουργίες της ιστοσελίδας. Επιπροσθέτως, βοηθούν περιορίζοντας την ανάγκη μεταφοράς πληροφοριών σε όλο το διαδίκτυο. Δεν αποθηκεύονται στον υπολογιστή και λήγουν όταν διακόπτετε την περίοδο περιήγησης. Τα cookies λειτουργικότητας επιτρέπουν στον διαδικτυακό τόπο να παρέχει βελτιωμένη λειτουργικότητα και εξατομίκευση. Μπορούν να οριστούν από εμάς ή από τρίτους παρόχους, οι υπηρεσίες των οποίων έχουν προστεθεί στις σελίδες μας. Εάν δεν επιτρέψετε αυτά τα cookies, τότε ορισμένες ή όλες αυτές οι υπηρεσίες ενδέχεται να μη λειτουργήσουν σωστά.

 

  • Cookies Απολύτως Απαραίτητα

 

Αυτά τα cookies είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ο διαδικτυακός τόπος και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Συνήθως ορίζονται μόνο ως απάντηση στις ενέργειες που κάνετε εσείς. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον browser σας ώστε να μπλοκάρει τα cookies ή να σας ειδοποιεί σχετικά με αυτά, αλλά μετά, ορισμένα τμήματα του διαδικτυακού τόπου δεν θα λειτουργούν. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν πληροφορίες που σας ταυτοποιούν.

 

  • Google Analytics

 

Η ιστοσελίδα της εταιρίας χρησιμοποιεί το Google Analytics ως ένα εργαλείο της Google που τη βοηθά να κατανοήσει πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας τις ιδιότητές τους. Το Google Analytics χρησιμοποιείται για την εξαγωγή στατιστικών επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας. Χρησιμοποιούνται cookies για τη συλλογή πληροφοριών και στατιστικών στοιχείων που αφορούν τη χρήση της ιστοσελίδας, χωρίς όμως να συλλέγονται προσωπικές πληροφορίες που μπορούν να ταυτοποιήσουν τον κάθε επισκέπτη. Το κύριο cookie που χρησιμοποιείται από το Google Analytics είναι το cookie “_ga”.

Αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται από την υπηρεσία Google Analytics:

Ονομασία Διάρκεια Περιγραφή
_ga 2 έτη Καταχωρεί ένα μοναδικό αναγνωριστικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία στατιστικών δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που ο επισκέπτης χρησιμοποιεί τον ιστότοπο.
_gid 24 ώρες Καταχωρεί ένα μοναδικό αναγνωριστικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία στατιστικών δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που ο επισκέπτης χρησιμοποιεί τον ιστότοπο.
_gat 10 λεπτά Χρησιμοποιείται από το Google Analytics για να ρυθμίσει τα όρια αιτήσεων της σύνδεσης.

 

 

2.1.2. Εφαρμογές και widgets κοινωνικών δικτύων

 

Η ιστοσελίδα της εταιρίας περιλαμβάνει εφαρμογές widgets ώστε να μπορεί ο χρήστης να επισκέπτεται τη σελίδα της εταιρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως για παράδειγμα το Facebook. Οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία που παρέχετε μέσω τέτοιων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να συλλεγεί και να χρησιμοποιηθεί από άλλα μέλη της εν λόγω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης. Οι ανταλλαγές αυτές διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου των εταιριών που παρέχουν την κάθε εφαρμογή. Η εταιρία δεν έχει τον έλεγχο ή την ευθύνη για τις εν λόγω εταιρίες ή τη χρήση των πληροφοριών των χρηστών από αυτές.

 

2.1.3. Πληροφορίες που παρέχετε εθελοντικά

 

Η ιστοσελίδα της εταιρίας συλλέγει τις πληροφορίες που εκούσια και εθελοντικά παρέχετε προκειμένου να επωφεληθείτε από μια δυνατότητα ή να συμμετάσχετε σε μια δραστηριότητα στον διαδικτυακό τόπο της εταιρίας. Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα της εταιρίας μπορεί να συλλέξει τις πληροφορίες σας προκειμένου να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν μας ζητάτε πληροφορίες σχετικά με την παροχή υπηρεσιών και τη διαμονή σας στις εγκαταστάσεις μας, όταν μας υποβάλλετε κάποιο αίτημα ή μας αποστέλλετε κάποιο email. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

 

Η εταιρία χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για τους λόγους για τους οποίους μας τα παρέχετε. Για παράδειγμα, εάν παρέχετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δηλώνοντας ότι επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις, χρησιμοποιούμε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να παραδίδουμε τις ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις ενημερώσεις που ζητάτε.

 

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε στο διαδικτυακό τόπο της εταιρίας για διάφορους σκοπούς όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η πρόληψη απάτης και η βελτίωση των υπηρεσιών μας. Μπορούμε επίσης να αφαιρέσουμε όλες τις πληροφορίες που συνιστούν προσωπικά δεδομένα και να χρησιμοποιήσουμε τις υπόλοιπες για ιστορικούς, στατιστικούς ή επιστημονικούς λόγους.

 

Μπορείτε να ελέγχετε και/ή να διαγράφετε τα cookies ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Λεπτομέρειες μπορείτε στον παρακάτω ιστότοπο: www.aboutcookies.org. Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στον υπολογιστή σας, όπως και να ρυθμίσετε τους περισσότερους φυλλομετρητές κατά τρόπο που να μην επιτρέπουν την εγκατάσταση cookies. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, ίσως χρειαστεί να προσαρμόζετε εσείς από μόνοι σας ορισμένες προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο καθώς επίσης είναι δυνατό́ να μη λειτουργούν κανονικά́ ορισμένες δυνατότητες της ιστοσελίδας μας.

 

  1. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ COOKIES

Η εγκατάσταση και χρήση «cookies» ρυθμίζεται ειδικότερα από την παράγραφο 5 του άρθρου 4 του ν. 3471/2006 (ο οποίος μετέφερε στην ελληνική έννομη τάξη την Οδηγία 2002/58/ΕΚ) καθώς επίσης και από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Aρ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1525, Αθήνα 25/2/2020) σύμφωνα με τα οποία η εγκατάσταση και χρήση του «cookie» επιτρέπεται μόνο με τη συγκατάθεση του χρήστη. Μία ιστοσελίδα μπορεί να εγκαταστήσει ένα τέτοιο «cookie» μόνο εάν ο εκάστοτε χρήστης της έχει δώσει τη συγκατάθεσή του μετά από σαφή και εκτενή ενημέρωση για την εγκατάσταση αυτή, το σκοπό της επεξεργασίας, την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης και τυχόν αποδέκτες των δεδομένων και ανεξάρτητα αν μέσω αυτού πραγματοποιείται τελικά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Η συγκατάθεση αυτή μπορεί να δίδεται μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων στο φυλλομετρητή ιστού ή μέσω άλλης εφαρμογής.

3.1. ΛΗΨΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

 

Με δεδομένο ότι τα cookies της υπηρεσίας Google Universal Analytics είναι τρίτου κατασκευαστή ως προς τη σελίδα μας και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις όπως αυτές αναφέρονται στην απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ((Aρ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1525, Αθήνα 25/2/2020), η σελίδα μας λαμβάνει τη συναίνεση του επισκέπτη πριν την αποθήκευση cookies στον τερματικό του εξοπλισμό. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να διαγράψει τα cookies, που αποθήκευσε η παρούσα σελίδα στον browser του, μέσα από τις ρυθμίσεις του.

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί ειδικό plugin, το οποίο εμποδίζει τα cookies να αποθηκευτούν στον τερματικό εξοπλισμό του επισκέπτη, εάν δεν ληφθεί πρώτα η συναίνεση του μέσω «κλικ» σε κομβίο αποδοχής. Πλησίον του κομβίου αποδοχής υπάρχει σύνδεσμος, που οδηγεί στην παρούσα πολιτική χρήσης cookies της ιστοσελίδας, στην οποία ο χρήστης μπορεί να διαβάσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, οι οποίες θα τον διευκολύνουν να λάβει απόφαση για τη χορήγηση συγκατάθεσης ή όχι στην αποδοχή cookies.

  1. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Η εταιρία δεν θα πωλεί τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από τους διαδικτυακούς τόπους της σε μεσίτες καταλόγων διευθύνσεων χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή σας.

 

Η εταιρία μπορεί να μοιράζεται τα συλλεγόμενα προσωπικά δεδομένα με άλλα Τμήματά της ή επιχειρησιακές μονάδες της. Όταν γίνεται αυτό, τα ενδιαφερόμενα μέρη θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας κατά τρόπο σύμφωνο με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν αρχικά (ή με τους οποίους συγκατατεθήκατε στη συνέχεια).

 

Η εταιρία μπορεί επίσης να μοιράζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους παρόχους υποστηρικτικών υπηρεσιών. Αυτοί οι τρίτοι απαιτείται να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που μοιραζόμαστε με αυτούς μόνο για να εκτελούν τις υπηρεσίες για λογαριασμό μας και να τα επεξεργάζονται ως αυστηρά εμπιστευτικά, σε συμμόρφωση με όλους τους εφαρμοστέους νόμους προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων.

 

  1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Τα συλλεγόμενα προσωπικά δεδομένα θα αποθηκεύονται στις βάσεις δεδομένων της εταιρίας ή σε βάσεις δεδομένων που διατηρούνται από τους παρόχους υπηρεσιών μας.

Η εταιρία λαμβάνει εύλογα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας, της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των προσωπικών σας δεδομένων. Αν και χρησιμοποιούμε μέτρα ασφάλειας για να βοηθήσουμε στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη κοινοποίηση, κακή χρήση ή αλλοίωση, παρακαλούμε να έχετε υπόψη ότι καμία μετάδοση μέσω του Διαδικτύου δεν είναι απολύτως ασφαλής ή ελεύθερη σφαλμάτων. Η εταιρία δεν θα είναι υπεύθυνη για τις παραβιάσεις της ασφάλειας πέρα του εύλογου ελέγχου της.

 

  1. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 

Μπορείτε να αναθεωρείτε, να διορθώνετε, να ενημερώνετε και να αιτήστε τη διαγραφή των συλλεγόμενων προσωπικών σας δεδομένων μέσω του διαδικτυακού τόπου της εταιρίας επικοινωνώντας μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση info@oceanprivatevillas.com

 

  1. ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Η εταιρία δεν απαιτεί από τους χρήστες να υποβάλλουν προσωπικά δεδομένα διαδικτυακά, αλλά μπορεί να ζητήσει από τους χρήστες να παρέχουν ορισμένα προσωπικά δεδομένα  προκειμένου να λάβουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η εταιρία μπορεί επίσης να ζητά την άδεια των πελατών για ορισμένες χρήσεις των προσωπικών τους δεδομένων και αυτοί μπορούν είτε να συναινούν ή να αρνούνται αυτές τις χρήσεις. Εάν επιθυμούν συγκεκριμένες υπηρεσίες ή επικοινωνίες, όπως μια παρουσίαση των υπηρεσιών της εταιρίας, έχουν τη δυνατότητα να διαγραφούν από το σχετικό κατάλογο παραληπτών οποτεδήποτε ακολουθώντας τις οδηγίες που περιέχονται σε κάθε επικοινωνία. Εάν αποφασίσουν να διαγραφούν από κάποια υπηρεσία ή επικοινωνία, η εταιρία θα προσπαθήσει να διαγράψει τα δεδομένα τους το συντομότερο δυνατό, παρόλο που μπορεί να χρειαστεί ορισμένο χρόνο ή/και πληροφορίες πριν μπορέσει να επεξεργαστεί αυτό το αίτημα.

 

Για να ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά́ με τους τύπους cookies και τον τρόπο που μπορείτε να διαχειριστείτε τα cookies, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο: http://www.allaboutcookies.org   Σε περίπτωση που αρνηθείτε τη χρήση cookies είναι δυνατό́ να μη λειτουργούν κανονικά́ ορισμένες δυνατότητες της ιστοσελίδας της εταιρίας.

 

  1. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Το χρονικό διάστημα διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων θα ποικίλει και θα εξαρτάται από το σκοπό και τη χρήση των συλλεγόμενων δεδομένων. Εφόσον υπάρχουν νομικές απαιτήσεις θα διατηρούμε ορισμένους τύπους δεδομένων για καθορισμένες περιόδους. Διαφορετικά, θα διατηρούμε τα δεδομένα για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από όσο είναι απαραίτητο για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν τα δεδομένα.

 

Μπορείτε να αναθεωρείτε, να διορθώνετε, να ενημερώνετε και να αιτήστε τη διαγραφή των συλλεγόμενων προσωπικών σας δεδομένων μέσω του διαδικτυακού τόπου της εταιρίας επικοινωνώντας μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση info@oceanprivatevillas.com

 

 

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Οι περισσότεροι δικτυακοί τόποι της εταιρίας προορίζονται για παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών ωστόσο, σας ενημερώνουμε ότι η εταιρία δεν ζητά εσκεμμένα ούτε συλλέγει προσωπικά δεδομένα από ή για τα παιδιά στους διαδικτυακούς της τόπους εκτός εάν επιτρέπεται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

 

  1. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Η εταιρία υποβάλλει την Παρούσα Πολιτική σε συχνή επανεξέταση και ενδέχεται να την τροποποιεί  ή να την αναθεωρεί περιοδικά κατά τη διακριτική της ευχέρεια. Όταν θα συμβαίνουν αλλαγές, θα καταγράφεται η ημερομηνία τροποποίησης ή αναθεώρησης στην Πολιτική. Η εταιρία ενθαρρύνει τους χρήστες να μελετούν κατά περιόδους την παρούσα Πολιτική προκειμένου να εξετάζουν εάν υπάρχουν τυχόν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η εταιρία τα προσωπικά τους δεδομένα. Η παρούσα Δήλωση ενημερώθηκε για τελευταία φορά τον Ιούλιο του2021.